At folk plutselig forsvinner i Nord-Korea, er ingen stor nyhet. Men den siste tida har den statlige tv-kanalen vist bilder av en rekke personer som blir fjernet fra makta, ifølge eksperter.
Og de mener at den unge lederen Kim Jung-un nå ser ut til å ville vise folket sitt hvem som bestemmer i landet.
- Det virker som at han gjør en større utrenskning av folk i hele statsapparatet, og at han spesielt er ute etter å fjerne folk som var nær sin slektning og tidligere mentor, Jang Song-Thaek, sier Nord-Korea-eksperten Benjamin Katzeff Silberstein, ved John Hopkins School i Washington til Expressen.
Korrupsjon og dekadanse Det var i starten av desember at Jang Song-Thaek ble henrettet. I etterkant sendte landets statlig TV-kanal en rekke innslag som framstilte Jang som en korrupt og dekadent person.
Katzeff Silberstein mener at den voldsomme fjerningen av folk i ledelsen ikke har pågått i så stort omfang siden 1950-tallet.
- Det er ganske unikt, men det er jo også et unikt lederskifte. Nå er det tredje generasjonen som er i ledelsen, og jo lenger du kommer fra den første lederen (Kim Il-sung, Nord-Koreas «evige leder» - journ.anm.), jo mer må gjøres for å beholde legitimiteten, sier Katzeff Silberstein.
Han får støtte fra Mikael Weissmann.
Nød og underernæring - Kim Jung-un kom inn som en ukjent 30-åring og skal bli den nye lederen i et land der alder har stor betydning. Det er ikke et IT-selskap der det er vanlig at 30-åringer leder, sier Weissmann, som mener at Kim nå prøver å befeste sin stilling som Nord-Koreas leder.
Nordkoreanere flest merker lite eller ingenting til endringene i landets ledelse.
Ifølge Verdens Matvareprogram, lider nesten en tredel av barna i landet av feil- og underernæring, hvilket medfører at de i gjennomsnitt er de seks centimeter kortere enn sine tilsvarende søskenbarn i Sør-Korea.
Skiheistrøbbel Det er en regissert utgave av Nord-Korea Kim viser sitt eget folk og resten av verden. Sist ut det nye alpinanlegget.

Kim Jong-un lærte seg å stå på ski da han gikk på den videregående skolen i Sveits' hovedstad Bern (under falskt navn). Ingen skulle vite at han var sønnen til Kim Jong-il.
Etter at Kim Jong-un ble utnevnt til hersker i landet, har han brukt mye tid på å bygge ut et gigantisk skianlegg i fjellene i det nørdøstlige Nord-Korea. Kim Jong-uns mål var å bygge et ski-feriested i verdensklasse. Her ville han ha 110 kilometer med løyer i ulik vanskelighetsgrad, hotell, helikopter-landingsplass - og skiheiser.
Nordkoreanerne sleit lenge med å få tak i skiheisene, på grunn av FNs sanksjoner mot landet.
Sanksjonene er et forsøk på å straffe de svært få i landet som nyter et liv i luksus. På lista over hva som ikke skal selges til landet står blant annet utstyr til golf, riding, vannsport, biljard, kasino, luksusklokker, smykker, kaviar, parfyme og kunst.

Kim Jong-un viste nylig fram landets første «smarttelefon», som hadde fått navnet Arirang. Eksperter tror den er laget i nabolandet Kina. Muligens kommer også de nye skiheisene fra samme land.
