Trump avlyser møtet med Nord-Korea

- Kim kan ha fram­provosert bruddet selv

Kan ha fått kalde føtter, sier Nord-Korea-kjenner.

ERKERIVALER: Kim Jong-un og Donald Trump skulle møtes i Singapore 12. juni, men sistnevnte har nå avlyst møtet. Foto: AFP / NTB Scanpix
ERKERIVALER: Kim Jong-un og Donald Trump skulle møtes i Singapore 12. juni, men sistnevnte har nå avlyst møtet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter måneder med verbale angrep, rakettoppskytninger og trusler fra begge parter, åpnet Nord-Korea og USA opp for samtaler og møter i starten av året. Landene kom så langt i prosessen at de ble enige om å møtes i Singapore 12. juni.

Seinest i går truet Nord-Korea med å avlyse Trump-møtet, og i dag ble avlysningen et faktum.

- Dessverre, basert på det voldsomme sinnet og den åpne fiendtligheten i den siste uttalelsen din, føler jeg det er upassende at vi har dette møtet på nåværende tidspunkt. Derfor er dette brevet uttrykk for at møtet ikke vil finne sted, sier Donald Trump i en uttalelse.

- Opp til USA

I går sa Nord-Koreas viseminister Choe Son Hui til landets statlige nyhetsbyrå at «det er helt og holdent opp til USA om de vil møte oss i et møterom, eller om de ønsker et oppgjør mellom to atommakter».

Viseministeren viste til tidligere uttalelser fra Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton, om at Nord-Korea kan ende opp som Libya dersom Kim Jong-un ikke gir avkall på sine atomvåpen. Uttalelsene ble gjentatt av visepresident Mike Pence denne uka.

Iver B. Neumann, direktør ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA på OsloMet, sier at dette ikke kom overraskende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer