Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim måker bilene til naboene, men ikke alle får samme behandling

Kraftig snøfall i hovedstaden i dag.

BLÅSER I SNØEN: Kim Jessen blåser snøen av bilene i Hammerstads gate på Majorstua etter nattas og morgenens kraftige snøfall. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLÅSER I SNØEN: Kim Jessen blåser snøen av bilene i Hammerstads gate på Majorstua etter nattas og morgenens kraftige snøfall. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt og i morgentimene har snøen lavet ned i hovedstaden, og store deler av sør- og østlandet bar preg av nedbøren i morgen- og formiddagstimene.

Trikker og busser var forsinka, togene sto og flere tusen bilister måtte regne med noen kalde og våte minutter for å gjøre doningen klar for dagens utfart.

Men i Hammerstads gate på Majorstua i hovedstaden er det enkelte sjåfører som i dag fikk hjelp med å lette på den hvite byrden.

Kim Jessen er vaktmester i 14 bygårder i gata, og til Dagbladet forteller han at han på dager som dette finner fram løvblåseren etter at han er ferdig med de andre oppgavene. Deretter blåser han vekk snø fra bilene som er parkert i gata.

- Det handler om å ha et godt naboskap, og å lette litt på hverdagen til de som bor her, sier han.

Selektiv

Han forteller videre at han har gjort dette siden 2012, og at det ofte vanker en liten påskjønnelse fra takknemlige naboer når våren kommer.

- Da hender det at de kommer med en flaske vin, sier han, men understreker at han ikke gjør dette for betaling.

Likevel, Jessen er selektiv når han spaserer nedover gata og rydder biltakene for snø. Ikke alle kjøretøyene får samme behandling.

- Nei, det er de bilene jeg kjenner igjen da. Også alle som har Porsche og selvfølgelig de med handikappskilt, sier han.

- Rykket ut

Det var ikke bare i Oslo at snøen skapte problemer for både bilister og fotgjengere i dag. Litt etter klokka 13 meldte politiet i Buskerud om et en eldre kvinne hadde satt seg fast da hun var ute og gikk i Mjøndalen.

- Hun var ute og gikk og hadde da falt eller gått på et sted med for mye snø. Der ble hun sittende fast og ropte da om hjelp, forteller operasjonsleder Rune Hunshamar.

Ingen hørte imidlertid kvinnens rop om hjelp, og til slutt så hun ingen annen utvei enn å ringe nødtelefonen. Hun var da blitt nedkjølt og ba om politiets hjelp.

- Vi rykket ut, men hun ble funnet av en som skulle ut for å måke snø like før vi klarte å lokalisere henne. Politiet er nå på stedet, og en ambulanse er på vei for å sjekke tilstanden og eventuelt ta henne med til sykehus for sjekk, sier operasjonslederen.

TRAFIKK-KAOS I OSLO: Store snømengder er en utfordring i hovedstaden. Fortvilet bussjåfør står fast ved Storo, men Oslofolket vet råd. Video: Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!