Kim protesterer mot at han har Hitler som forbilde

Hevder han delte ut «Mein Kampf».

KIM KOM TIL BARNA: Diktator Kim Jong-Un vil ikke ha det på seg at han har gitt nære medarbeidere Hitlers bok Mein Kampf i gave. Her er han i en barnehage i utkanten av Pyongyang. Foto: Foto: KCNA / AFP / NTB Scanpix
KIM KOM TIL BARNA: Diktator Kim Jong-Un vil ikke ha det på seg at han har gitt nære medarbeidere Hitlers bok Mein Kampf i gave. Her er han i en barnehage i utkanten av Pyongyang. Foto: Foto: KCNA / AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea protesterer på det heftigste mot påstander om at diktator diktator Kim Jong-un skal ha delt ut eksemplarer av Hitlers bok «Mein Kampf» til noen av sine nærmeste medarbeidere.

De som står bak rapporten om at den unge Kim har Hitler som forbilde får sitt pass påskrevet i en melding som i dag ble offentliggjort av det nasjonale nordkoreanske telegrambyrået KCNA.

- Menneskelig søppel - Rapporten er en svertekampanje skrevet av en håndfull menneskelig søppel som desperat opererer for å avspore framskrittene i Den demokratiske folkerepublikken Korea, heter det i meldingen fra KCNA.

Nord-Korea truer også med å drepe dem som står bak rapporten, ifølge BBC, som refererer KCNA. Ministeriet for folkets sikkerhet truer med «fysisk å fjerne det foraktelige menneskelige søppelet som har begått landsforræderi».

Det var nyhetsstedet News Focus International som laget rapporten om at Kim hadde gitt Hitlers bok i gave til utvalgte medarbeidere i forbindelse med herskerens bursdag i januar. Kilde for dette er en ikke-identifisert nordkoreaner i Kina.

- Studeres i dybden - Han (Kim) nevnte at Hitler klarte å gjenoppbygge Tyskland på kort tid etter 1. verdenskrig. Kim Jong-un ga ordre om at Det tredje rike skulle studeres i dybden, og ba om at praktiske forholdsregler skulle trekkes fra det, heter det i rapporten fra New Focus International.

Nyhetnettstedet drives av nordkoreanske avhoppere.

Man regner med at rundt 20 000 nordkoreanere har hoppet av til sør, de fleste i løpet av det siste ti-året.