Kim var 9 år da kroppen hennes ble totalskadd av napalmbomber. Nå ser hun et lyspunkt med ny behandling

- Himmel på jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av den lille jenta som gråtende løper naken med napalm over seg, har i 43 år vært et symbol på grusomhetene under Vietnamkrigen som herjet fra 1950-tallet til 1975.

8. juni i 1972 løp ni år gamle Kim Phuc med den brennende væsken på seg mens hun ropte «det er for varmt, det er for varmt. Jeg dør. Noen må gi meg vann, noen må hjelpe meg!».

Arrene hun har på kroppen den dag i dag, vitner om hvor stor skade napalmbombene - en klebete, geléaktig blanding av polystyren, benzen og bensin - gjorde på kroppene til de som ble truffet. Mange av dem var små barn, som Kim. - Himmel på jord Nå kan det imidlertid finnes håp, skriver Associated Press.- I så mange år har jeg trodd at et liv uten arr og smerte ville skje meg først i himmelen. Men nå ser jeg himmelen på jorda, sier Kim.

Da nyhetsbyrået snakker med henne, er hun på vei inn på en klinikk i Miami der hun for en måned siden startet med laserbehandling av de tykke arrene.

Så tykke er arrene, at de beskrives som fire ganger tykkere enn vanlig hud. Til forskjell fra vanlig brann, kan en ikke løpe fra skadene napalm påfører kroppen, skriver AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer