Kim vil bo på luksus­hotell - og Trump må kanskje betale

Mye skal planlegges før det er klart for toppmøte i Singapore 12. juni.

LUKSUS: Dette hotellet, Fullerton Hotel i Singapore, ønsker Kim Jong-un å overnatte på når han skal møte Donald Trump seinere denne måneden. Det er et femstjerners hotell, som har 400 rom, fem matserveringer og luksusspa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LUKSUS: Dette hotellet, Fullerton Hotel i Singapore, ønsker Kim Jong-un å overnatte på når han skal møte Donald Trump seinere denne måneden. Det er et femstjerners hotell, som har 400 rom, fem matserveringer og luksusspa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Endelig ser det ut til at verden skal få oppleve et møte mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Men for at det skal være mulig, krever sistnevnte å få bo på luksushotell – og USA må kanskje betale for det.

Det er Washington Post som melder om Jong-uns krav. De skriver at amerikanske representanter jobber natt og dag med representanter fra Nord-Korea for å få alt på plass til det historiske møtet, som er planlagt å finne sted i Singapore 12. juni.

Representantene har blant annet diskutert om hvilke fly som skal brukes, hvor Trump og Jong-un skal møtes og hvor de skal bo.

Trumps helomvendinger

De siste ukene har det vært usikkert om møtet i det hele tatt vil finne sted. 24. mai rykket Trump ut og uttalte følgende:

- Dessverre, basert på det voldsomme sinnet og den åpne fiendtligheten i den siste uttalelsen din, føler jeg det er upassende at vi har dette møtet på nåværende tidspunkt. Derfor er dette brevet uttrykk for at møtet ikke vil finne sted.

Fredag gjorde den amerikanske presidenten nok en gang helomvending, og bekreftet at møtet vil finne sted likevel. Da uttalte han at samtalene vil bli en «vellykket prosess», og at motparten ønsker å bygge ned sitt atomprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer