LUKSUS: Dette hotellet, Fullerton Hotel i Singapore, ønsker Kim Jong-un å overnatte på når han skal møte Donald Trump seinere denne måneden. Det er et femstjerners hotell, som har 400 rom, fem matserveringer og luksusspa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LUKSUS: Dette hotellet, Fullerton Hotel i Singapore, ønsker Kim Jong-un å overnatte på når han skal møte Donald Trump seinere denne måneden. Det er et femstjerners hotell, som har 400 rom, fem matserveringer og luksusspa. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Kim vil bo på luksus­hotell - og Trump må kanskje betale

Mye skal planlegges før det er klart for toppmøte i Singapore 12. juni.

Endelig ser det ut til at verden skal få oppleve et møte mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Men for at det skal være mulig, krever sistnevnte å få bo på luksushotell – og USA må kanskje betale for det.

Det er Washington Post som melder om Jong-uns krav. De skriver at amerikanske representanter jobber natt og dag med representanter fra Nord-Korea for å få alt på plass til det historiske møtet, som er planlagt å finne sted i Singapore 12. juni.

Representantene har blant annet diskutert om hvilke fly som skal brukes, hvor Trump og Jong-un skal møtes og hvor de skal bo.

Trumps helomvendinger

De siste ukene har det vært usikkert om møtet i det hele tatt vil finne sted. 24. mai rykket Trump ut og uttalte følgende:

- Dessverre, basert på det voldsomme sinnet og den åpne fiendtligheten i den siste uttalelsen din, føler jeg det er upassende at vi har dette møtet på nåværende tidspunkt. Derfor er dette brevet uttrykk for at møtet ikke vil finne sted.

Fredag gjorde den amerikanske presidenten nok en gang helomvending, og bekreftet at møtet vil finne sted likevel. Da uttalte han at samtalene vil bli en «vellykket prosess», og at motparten ønsker å bygge ned sitt atomprogram.

MØTE: Donald Trump uttaler seg om det fremtidige møtet med Nord-Korea. Video: CNN / foto: NTB Scanpix Vis mer

Luksushotellet

Ifølge Washington Post ønsker Kim Jong-un å bo på luksushotellet Fullerton Hotel, som ligger nær munningen til Singaporeelva i Marina Bay i Singapore. Og en natt i en av hotellets suiter koster mer enn 50 000 kroner.

Nord-Korea skal imidlertid ikke ha penger til å dekke utgiften selv, derfor krever de at noen andre gjør det for dem.

Det er USA åpen for å gjøre, men frykter at det kan virke som en fornærmelse. Derfor planlegger de å spørre Singapore om kan gjøre det i stedet. Ifølge britiske Independent, ser de også ut til å være positive til å dekke kostnadene.

- Vil betale

Til avisa sier Singapores forsvarsminister, Ng Eng Hen, at de godt kan dekke noen av utgiftene for å være sikker på at møtet blir en suksess.

- Åpenbart er vi villige til å dekke noen av kostnadene, men det er en pris vi er villig til å betale for å være en liten del av dette historiske møtet, sa Eng Hen lørdag.

Donald Trump er på sin side forventet å bo på Shangri-La Hotel. Hotellet er spesialtilpasset for høysikkerhets-arrangementer.