Drapet på Kim Wall:

Kim Wall hadde fylt 31 år i dag:
- Modig, smart og selvstendig

Kim Wall utpekte seg positivt, både som menneske og journalist.

SELVSTENDIG: Kim Wall blir beskrevet som en svært ambisiøs journalist, et forbilde og en mange så opp til. Wall døde på jobb, da hun skulle intervjue Peter Madsen i fjor høst. Han er tiltalt for overlagt drap på journalisten, men nekter straffskyld. Wall 
 Foto: /ritzau/
SELVSTENDIG: Kim Wall blir beskrevet som en svært ambisiøs journalist, et forbilde og en mange så opp til. Wall døde på jobb, da hun skulle intervjue Peter Madsen i fjor høst. Han er tiltalt for overlagt drap på journalisten, men nekter straffskyld. Wall Foto: /ritzau/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KØBENHAVN (Dagbladet): - Da tragedien rammet oss i august i fjor, ble det viktig for oss å fokusere på hvem Kim var som journalist, og ikke som et drapsoffer, sier Kim Walls mamma, ifølge SVT.

I dag hadde datteren hennes fylt 31 år. I Københavns byrett ble samtidig den fjerde av de i alt 12 rettsdagene i rettssaken mot Peter Madsen gjennnomført, der Madsen står tiltalt for overlagt drap på den svenske kvinnen.

Men moren til Wall tilbrakte ikke dagen der, ifølge kanalen.

I stedet var hun i New York, byen der Wall utdannet seg til å bli journalist på det anerkjente Colombia-universitetet. Her valgte moren og andre familiemedlemmer å markere fødselsdagen ved utgi et stipend via «Kim Wall Memorial Fond», som ble opprettet like Kim Walls død.(Saken fortsetter under videoen.)

Hjelp i sorgen

Til svenske SVT setter moren ord på hvordan nettopp dette fondet har hjulpet familien gjennom sorgen:

- Det har vært ekstremt viktig. Vi har hatt en meningsfull arbeidsoppgave å fokusere på, og det har hjulpet oss gjennom den vanskelige tida, sier moren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer