Drapet på Kim Wall:

Kim Walls kjæreste: - Gruet seg til å dykke ned i ubåten

Kim Wall droppet sin egen avskjedsfest og trosset frykten for å dykke ned under vann, for å lande reportasjen hun ønsket å skrive. - Hun var en utrolig ambisiøs journalist, sa hennes kjæreste, da han vitnet i retten i går.

- REDD FOR Å DYKKE NED: Kim Wall forlot kjæresten i 19.00-tida den 10. august i fjor, for å gjøre et intervju med Peter Madsen. - Hun var redd for å være i ubåten, for å dykke ned, fortalte kjæresten hennes i retten i går, da han avga sin forklaring. Foto: ritzau/NTB Scanpix
- REDD FOR Å DYKKE NED: Kim Wall forlot kjæresten i 19.00-tida den 10. august i fjor, for å gjøre et intervju med Peter Madsen. - Hun var redd for å være i ubåten, for å dykke ned, fortalte kjæresten hennes i retten i går, da han avga sin forklaring. Foto: ritzau/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Følg saken mot Peter Madsen i vårt LIVE-studio

KØBEHNAVN (Dagbladet): - Hun var en utrolig ambisiøs journalist, og et fantastisk nysgjerrig menneske, som fant skjønnhet alle steder.

Slik ble den svenske journalisten Kim Wall (30) beskrevet av sin danske kjæreste, da han i går avga sin forklaring for retten. De to hadde vært sammen i elleve måneder, og bodde i et kollektiv på Refshaleøyen, rett ved verkstedet til Peter Madsen.

- Vi bodde 80-100 meter fra ham, men vi kjente ham ikke, sa kjæresten i retten.

Ønsket intervjuet

Mannen er et av påtalemyndighetenes viktigste vitner i rettssaken mot Madsen, fordi han blant annet kan si noe om kontakten Wall hadde med Madsen før den fatale ubåtturen, den 10. august i fjor.

Ifølge kjæresten tok Wall kontakt med Madsen første gang den 24. mars i fjor. Hun ønsket å intervjue ham i forbindelse med en reportasje til magasinet Wired.

Den 10. august hadde paret invitert venner til en fest, fordi de skulle flytte til Kina sammen uka etter, og Wall rådførte seg med kjæresten om hun skulle forlate vennene for å gjennomføre intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer