Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Walls mor: - Vi var ikke bekymret

Foreldrene sier at de ikke var bekymret før datterens tur med ubåten UC3 Nautilus.

SELVSTENDIG: Kim Wall blir beskrevet som en svært ambisiøs journalist, et forbilde og en mange så opp til. Wall døde på jobb, da hun skulle intervjue Peter Madsen i fjor høst. Han er tiltalt for overlagt drap på journalisten, men nekter straffskyld. Wall Foto: /ritzau/
SELVSTENDIG: Kim Wall blir beskrevet som en svært ambisiøs journalist, et forbilde og en mange så opp til. Wall døde på jobb, da hun skulle intervjue Peter Madsen i fjor høst. Han er tiltalt for overlagt drap på journalisten, men nekter straffskyld. Wall Foto: /ritzau/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til avdøde Kim Wall var stadig bekymret for datteren da hun reiste rundt i verden, men hadde ingen slike tanker før turen i Peter Madsens ubåt.

Det forteller de i et intervju med danske Kanal 5.

Foreldrene, Ingrid og Joachim Wall, har vært lite framme i mediene i forbindelse med rettssaken mot Madsen, som er tiltalt for å ha drept Kim Wall.

- Vi har ikke flere ord, helt enkelt, sier Joachim Wall.

RETTSSAK: Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter. Han er tiltalt på drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Bekymret for datterens reiser

Ingrid Wall vedgår at datterens reiser, blant annet til Tibet og Nord-Korea, har gitt dem bekymringer.

- Vi har alltid hatt en uro for at noe kunne skje med henne, sier moren, som legger til at de ikke var bekymret i det hele tatt før datterens tur med ubåten UC3 Nautilus.

Foreldrene, som er bosatt i Sør-Sverige, har opprettet et fond i datterens navn. Det skal gi penger til unge, kvinnelige journalister som vil endre verden med sine historier.

- Allerede noen dager etter at hun hadde forsvunnet, bestemte vi oss for at dette ikke skulle ende i denne ubåten. Hun skulle leve videre. Da ble tanken om et fond i hennes navn vekket, forteller moren.

Første utdeling fra fondet

Etter en knapp uke fikk de flere av Kim Walls venner, blant annet fra New York, Dubai og Norge, på besøk. De var også positive til ideen.

- Fondet har blitt en måte for oss å kunne fokusere på Kim og framtida. Så det er en hjelp for oss, sier Ingrid Wall.

Det første stipendet er blitt delt ut allerede. Mottaker var danske Anne Kirstine Hermann. Utdelingen fant sted 23. mars, samme dag som Kim Wall ville ha fylt 31 år.

Reportasjetur

Kim Wall var med i Madsens privatbygde ubåten UC3 Nautilus for å lage en reportasje om ubåtkapteinen. Ubåten forlot København torsdag 10. august 2017. Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere av Walls kjæreste.

Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

Peter Madsen er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep. 8. mars startet rettssaken i København. Madsen har kun erkjent likskjendingen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!