Kims mystiske coronatall

Det er ingen grunn til å tro at ingen er coronasmittet i Nord-Korea, mener ekspert. Men Kim Jong-un fastholder bestemt at sykdommen ikke har vært innom nasjonen.

- INGEN SMITTET: Den nordkoreanske regjeringen hevder bestemt at ingen i landet har blitt smittet av coronaviruset. Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP
- INGEN SMITTET: Den nordkoreanske regjeringen hevder bestemt at ingen i landet har blitt smittet av coronaviruset. Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sør-Korea var tidlig et av landene med mest utbredt coronasmitte. Fredag var det registrert drøyt 8500 tilfeller og 94 dødsfall som følge av viruset.

Naboen i nord, Nord-Korea, og deres leder Kim Jong-un, hevder til dags dato at de ikke har registrert ett eneste tilfelle av coronaviruset. Det til tross for at landet grenser til nevnte Sør-Korea og Kina - med til sammen nesten 90 000 registrerte tilfeller.

Vladimir Tikhonov, professor i Øst-Asia- og Korea-studier ved Universitetet i Oslo, mener det ikke er noen grunn til å tro at ingen er smittet av coronaviruset i Nord-Korea.

- Det høres merkelig ut. De sier to selvmotsigende ting: At ingen er infiserte, men samtidig er det kjent at mange er satt i karantene. Hvis man legger sammen tall fra offentlige kilder og Nord-Koreas ledende avis Rodong Sinmun, har rundt 10 000 mennesker sittet i karantene, sier Tikhonov til Dagbladet.

Isolering

Likevel har landet innført strenge restriksjoner, som å stenge grenser og sette tusenvis i karantene. Det er i tillegg innført innreisenekt for turister, og fly og tog til utlandet er innstilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer