Kims mystiske kone borte - igjen

Ri Sol-ju har ikke blitt sett på fire måneder.

BORTE: Her er Ri Sol-ju avbildet sammen med Kim Jong-un under et statsbesøk i Kina i juni. Siden dette besøket, har hun ikke vist seg i offentligheten. Foto: KCNA VIA KNS / AFP / NTB scanpix
BORTE: Her er Ri Sol-ju avbildet sammen med Kim Jong-un under et statsbesøk i Kina i juni. Siden dette besøket, har hun ikke vist seg i offentligheten. Foto: KCNA VIA KNS / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ri Sol-ju er Nord-Koreas førstedame. Siden hun første gang ble sett ved Kim Jong-uns side, har hun jevnt og trutt dukket sammen med Kim Jong-un under hyggelige anledninger. Alltid smilende og vinkende.

Borte igjen

Men nå begynner det å bli lenge siden sist førstedamen ble sett ved sin manns side. Det har faktisk gått fire måneder siden hun har blitt sett i offentligheten, noe som har ført til at folk har begynt å spekulere i hva som er årsaken, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Forrige gang Ri ble sett var i juni, da hun var med Kim under et statsbesøk i Beijing. At hun siden den gang ikke har blitt nevnt eller avbildet i statlig nordkoreansk media en eneste gang, ses på som uvanlig.

Siden nordkoreanske medier begynte å omtale henne som førstedame har hun som regel blitt omtalt minst en gang i måneden.

I hennes fravær de siste månedene har Kims søster, Kim Yo-jong, tatt hennes plass ved diktatorens side, blant annet under feiringen av Kims bestefar, landsfader Kim Il-sung, i juli.

Det er for øvrig ikke første gangen at førstedamen har holdt seg borte, eller blitt holdt borte, fra offentlighetens søkelys over en lengre periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer