Kims onkel henrettet i Nord-Korea

Onkelen til Nord-Koreas leder Kim Jong-un er henrettet, melder det offisielle nyhetsbyrået KCNA torsdag.

FØRT UT AV MØTE: Mandag ble Kim Jong-uns onkel Jang Song-thaek ført ut av et partimøte. Ifølge det offisielle Nord-Koreanske nyhetsbyrået KCNA er han henrettet. Foto: NTB canpix / REUTERS / Yonhap
FØRT UT AV MØTE: Mandag ble Kim Jong-uns onkel Jang Song-thaek ført ut av et partimøte. Ifølge det offisielle Nord-Koreanske nyhetsbyrået KCNA er han henrettet. Foto: NTB canpix / REUTERS / Yonhap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jang Song-thaek var betraktet som Nord-Koreas nest mektigste mann inntil han ble avsatt i november. Det var sørkoreansk etterretning som brakte nyheten i forrige uke, og avsettelsen blir sett som den største politiske omveltningen i Nord-Korea siden Kim ble landets leder i 2011.

Mandag viste den statlige TV-kanalen KCTV bilder av to uniformerte vakter som fjernet Jang Song-thaek med makt fra et partimøte i Pyongyang.

Jang ble anklaget for «kriminelle handlinger» og for «å ha ledet en kontrarevolusjonær fraksjon». I tillegg ble han beskyldt for korrupsjon, bruk av narkotika og seksuelle utskeielser.

I meldingen om henrettelsen fra KCNA heter det at han skal ha forsøkt å styrte regimet.

les også: Spillet som førte til henrettelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer