Stormet parlamentet i Hongkong

Kina: - Helt uakseptabelt

Beijing-regjeringen rasende etter opptøyene i går.

KOLONIFLAGGET: Aksjonister henger opp det gamle britiske koloniflagget inne i forsamlingssalen i Hongkongs parlament. På veggen bak er regionens nåværende flagg tilgriset. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Scanpix
KOLONIFLAGGET: Aksjonister henger opp det gamle britiske koloniflagget inne i forsamlingssalen i Hongkongs parlament. På veggen bak er regionens nåværende flagg tilgriset. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kinas kommunistregjering reagerer sterkt etter gårsdagens opptøyer i Hongkong, der parlamentsbygningen ble stormet og ramponert av rasende demonstranter, som tok seg helt inn i forsamlingssalen.

Folkerepublikkens liaisonkontor i Hongkong - deres fremste offisielle representasjon i regionen - melder via det statlige nyhetsbyrået Xinhua at de er «sjokkert og frastøtt, og fordømmer sterkt» beleiringen av parlamentet, skriver britiske The Guardian.

- Noen ekstreme elementer tok til overdreven voldsbruk for å storme den lovgivende forsamlingen og utførte en rekke omfattende anslag. Dette er sjokkerende, hjerteskjærende og provoserende, lyder det i erklæringen fra Beijing.

- Helt uakseptabelt

- Deres voldelige handlinger er en ekstrem utfordring for Hongkongs rettssikkerhet og har alvorlig undergravd Hongkongs fred og stabilitet. Det er helt uakseptabelt, slår regjeringen fast.

Erklæringen sier videre at Folkerepublikkens liaisonkontor støtter Hongkongs myndigheter i etterforskningen av de voldelige hendelsene, for å sikre regionens lov og orden.

Opptøyene skjedde på 22-årsdagen for overtakelsen av Hongkong fra Storbritannia til Kina. Mens myndighetene feiret jubileet gjennom flere offisielle arrangementer, tok titusener av borgere til gatene. Samtidig gikk de mest ytterliggående demonstrantene til fysisk angrep på parlamentsbygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer