<strong>SAMARBEIDSPARTNERE:</strong> Kinas statsminister Wen Jiabao har for første gang kommentert konflikten mellom Nord- og Sør-Korea. Han advarer begge sider mot militære provokasjoner. Her sammen med den Nord-Koreanske diktatoren Kim Jong-il (til høyre). Foto: REUTERS/KCNA
SAMARBEIDSPARTNERE: Kinas statsminister Wen Jiabao har for første gang kommentert konflikten mellom Nord- og Sør-Korea. Han advarer begge sider mot militære provokasjoner. Her sammen med den Nord-Koreanske diktatoren Kim Jong-il (til høyre). Foto: REUTERS/KCNA Vis mer

Kina advarer mot «militær provokasjon»

Statsminister Wen Jiabao oppfordrer begge parter til å besinne seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina advarer sterkt mot militære provokasjoner på Korea-halvøya, og statsminister Wen Jiabao oppfordrer begge parter til å besinne seg.

- Kina har hele tiden gjort sitt ytterste for at det skal opprettholdes fred og stabilitet på halvøya, og motstetter seg på det sterkeste alle former for militære provokasjoner, sa statsminister Wen Jiabao under et møte med Russlands president Dmitrij Medvedev i Moskva torsdag, melder statlige kinesiske medier.

Det er første gang den kinesiske statsministeren kommenter situasjonen på Korea-halvøya etter at Nord-Korea tirsdag angrep en sørkoreansk øy. Angrepet er det mest alvorlige siden Koreakrigen sluttet i 1953.

- Den nåværende situasjonen er svært alvorlig og kompleks, og alle parter bør gjøre sitt ytterste for å besinne seg, og det internasjonale samfunnet bør gjøre mer for å lette på spenningen, sa han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer