Kina avlyser møte med Norges fiskeriminister

Årsaken skal være fredspristildelingen.

AVLYST: Kinesiske myndigheter har avlyst møte med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AVLYST: Kinesiske myndigheter har avlyst møte med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kinesiske myndigheter har avlyst et møte med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, melder NRK.

Grunnen til avlysningen er fredspristildelingen. Dette er den første offisielle sanksjonen fra Kina etter at Nobelkomiteen ga Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo.

Både den norske ambassaden i Beijing og Fiskeridepartementet bekrefter overfor Dagbladet at møte er avlyst.

- Vi kan bekrefte at møtet er avlyst. Videre må vi bare henvise til pressevakten i norsk UD, sier presse- og kulturattaché ved ambassaden i Beijing, Tone Helene Aarvik.

Pressevakten i UD, underdirektør Ragnhild Imerslund, bekrefter at møtet er avlyst og opplyser at de nå forbereder en uttalelse.

- Ikke grunnlag for sanksjoner Før fiskeriminister Berg-Hansen reiste sa fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen at hun mente det ikke finnes grunnlag for sanksjoner mot Norge fra kinesisk side.

- Nobelkomiteen er uavhengig av regjeringen og Stortinget. Det er dermed ikke grunnlag for tiltak mot Norge hvis man ikke liker prisvinneren, sa hun.

Kinesisk UD: - Kan skade forholdet mellom Norge og Kina

Etter planen skulle fiskeriministeren ha politiske samtaler i Beijing med den kinesiske viseministeren for fiskeri- og havbruksspørsmål. Tema for samtalen skulle være det bilaterale samarbeidet under fiskeriavtalen mellom Kina og Norge fra 2007, handelsspørsmål og ressursforvaltning.

Les også: Milliarder står på spill

Dagbladet kommer mer mer.