Kina avskaffet ettbarnspolitikken - da sank aksjene til det mest populære kondommerket

Noen ganger får nye lover veldig synlige konsekvenser.

FALT BRÅTT:  Gjett når ettbarnspoltikken ble opphevet! Utsnitt: Google Finance
FALT BRÅTT: Gjett når ettbarnspoltikken ble opphevet! Utsnitt: Google FinanceVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens aksjekursen til firmaer som selger morsmelkserstatning, bleier og barnevogner steg etter kina annonserte at de ville slutte med ettbarnspolitkken, sank aksjene til den mest populære kondomprodusenten, melder The Guardian.

Ettbarnspolitikken ble innført i Kina i 1979 for å begrense befolkningsveksten i en periode hvor fattigdommen var stor. I 2013 åpnet de for å få to barn dersom en av foreldrene var enebarn. I slutten av forrige måned opphevet de den helt.

Førsteamanuensis Anna Ahlers sa til Dagbladet da politikken ble opphevet at Kina opplever de samme problemene som europeiske land, nemlig en aldrende befolkning. Samtidig har de ikke pensjonssystemer på plass.

Resultatet gikk altså utover Okamoto Industries, som produserer de mest brukte kondomene i Kina. Etter en vekst de siste månedene, gikk aksjekursen bratt nedover i slutten av oktober, da den det ble klart at Kina endret politkken.

Samtidig steg barnevognprodusenten Goodbaby International. Men de gikk ganske fort tilbake til nivået fra måneden før, mens Okamoto Industries fortsatt synker.

Ifølge worldometers.com er det nå 1,4 milliarder mennesker i Kina.


Les også: - Ettbarnspolitikken er opphevet. Men det spørs om kineserne vil ha flere enn ett barn.