Kina beklager tvangsabort - tre ansatte sparket

Lokale myndigheter starter etterforskning etter at Feng Jianmei (22) ble tvunget til å abortere sju måneder inn i svangerskapet.

 BLE TVUNGET:  Myndighetene i Kina bekrefter nå at Feng Jianmei (22) ble tvunget til å ta abort - til tross for at hun var sju måneder på vei. Foto: 365 jia.cn
BLE TVUNGET: Myndighetene i Kina bekrefter nå at Feng Jianmei (22) ble tvunget til å ta abort - til tross for at hun var sju måneder på vei. Foto: 365 jia.cnVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikken i Kina er nemlig slik at hvert par bare får lov til å få ett barn.

Dersom en innbygger bryter denne ettbarnsregelen må man betale en bot på rundt 40 000 kroner, og det hadde ikke 22 år gamle Feng Jianmei råd til.

Derfor ble hun presset av myndighetene til å ta abort i sjuende måned.

Samtidig er det ikke lov å ta abort seinere enn seks måneder inn i svangerskapet i Kina.

- Beklager I går kveld kom beklagelsen fra lokale myndigheter.

- Hun ble tvunget til å ta abort, sa en myndighetskilde ifølge BBC.

Myndighetene i byen Ankang har som følge av saken sparket tre ansatte, og starter etterforskning av saken. De krever også at fylkesmyndighetene nå skal gå igjennom planlagte operasjoner.

- Motsatte seg ikke inngrepet Uttalelsene kommer dagen etter at en myndighetskilde i fylket Zenping gikk ut og sa at Jianmei ikke motsatte seg inngrepet, og dermed godtok det som foregikk.

Jianmeis ektemann, Deng Jianmei, har imidlertid benektet dette overfor lokale medier.

Til South China Morning Post sa han:

- Flere personer dyttet henne inn i en bil, og kjørte henne til sykehuset. Familien min ble forhindret far å treffe henne. Hun ville ikke utføre inngrepet, så de tvang henne til å sette fingeravtrykket sitt på et dokument.

Kina har ført sin ettbarnspolitikk siden slutten av 70-tallet, for å prøve å kontrollere folketallet som nå er på 1,3 milliarder.