KASTET: Det var en tysk student som kastet denne skoen mot Kinas statsminister. 27-åringen risikerer nå opptil seks måneders fengsel såvel som utvisning etter opptrinnet på universitetet i Cambridge. Foto: AFP/Darren Staples/SCANPIX
KASTET: Det var en tysk student som kastet denne skoen mot Kinas statsminister. 27-åringen risikerer nå opptil seks måneders fengsel såvel som utvisning etter opptrinnet på universitetet i Cambridge. Foto: AFP/Darren Staples/SCANPIXVis mer

Kina ber om nåde for skokaster

Statsminister Wen Jiabao ber om at universitetet i Cambridge tilgir tyske student.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas statsminister Wen Jiabao ber om at universitetet i Cambridge tilgir den tyske studenten som kastet en sko på ham under en tale ved universitetet i forrige uke.

Den kinesiske statsministeren ønsker at den 27-årige studenten Martin Jahnke får lov til å fortsette studiene sine i patologi.

- Forhåpentligvis vil denne studenten se sin feil og forsøke å forstå et virkelig Kina i utvikling, het det i en kunngjøring fra statsministeren mandag.

Jahnke skal fremstilles for en britisk domstol tirsdag. Han risikerer opptil seks måneders fengsel for truende ordbruk og oppførsel.

Studenten ropte «diktator» til Wen idet kan kastet skoen.

(NTB)