Kina-børsene fortsetter å falle

Faller etter «svart mandag».

KINA-AKSJENE FALLER: En investir ser på kursendringne på børsen i Huaibei i går. Den dystre uka bare fortsetter for Kina-børsene i dag. Foto: NTB scanpix
KINA-AKSJENE FALLER: En investir ser på kursendringne på børsen i Huaibei i går. Den dystre uka bare fortsetter for Kina-børsene i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viktige børsindekser i Kina hadde et fall på mer enn 6 prosent tidlig i handelen tirsdag. Nedgangen følger det voldsomme fallet mandag som ga røde tall på børser verden over.

Den toneangivende Shanghai Composite Index var ned 6,4 prosent til 3004,13 poeng tirsdag morgen. Også Kinas nest største børs, Shenzhen Composite Index, startet med nedtur og falt nær 7 prosent, mens CS1300-indeksen var ned 6,3 prosent.

I Hongkong hadde Hang Seng-indeksen en mindre nedgang på 0,6 prosent.

«Svart mandag»: Tusenvis av milliarder forsvant.

Voldsomt fall Nedgangen skjer etter at Shanghai-børsen var ned 8,49 prosent mandag, noe som er det største fallet siden 2007. Det voldsomme fallet og bekymringen for den kinesiske økonomien ga blodrøde tall på børsene verden over samme dag.

Den amerikanske industriindeksen Dow Jones endte ned 3,55 prosent, mens aksjemarkedene i Frankfurt og Paris hadde en nedgang på rundt 5 prosent.

- Markeder verden rundt er i en slags ond sirkel nå, sier analytiker Gui Haomin fra Shenwan Hongyuan til nyhetsbyrået AFP, og spår at de kinesiske aksjene vil fortsette å falle i nærmeste framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.