<strong>KINA-AKSJENE FALLER:</strong> En investir ser på kursendringne på børsen i Huaibei i går. Den dystre uka bare fortsetter for Kina-børsene i dag. Foto: NTB scanpix
KINA-AKSJENE FALLER: En investir ser på kursendringne på børsen i Huaibei i går. Den dystre uka bare fortsetter for Kina-børsene i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kina-børsene fortsetter å falle

Faller etter «svart mandag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viktige børsindekser i Kina hadde et fall på mer enn 6 prosent tidlig i handelen tirsdag. Nedgangen følger det voldsomme fallet mandag som ga røde tall på børser verden over.

Den toneangivende Shanghai Composite Index var ned 6,4 prosent til 3004,13 poeng tirsdag morgen. Også Kinas nest største børs, Shenzhen Composite Index, startet med nedtur og falt nær 7 prosent, mens CS1300-indeksen var ned 6,3 prosent.

I Hongkong hadde Hang Seng-indeksen en mindre nedgang på 0,6 prosent.

«Svart mandag»: Tusenvis av milliarder forsvant.

Voldsomt fall Nedgangen skjer etter at Shanghai-børsen var ned 8,49 prosent mandag, noe som er det største fallet siden 2007. Det voldsomme fallet og bekymringen for den kinesiske økonomien ga blodrøde tall på børsene verden over samme dag.

Den amerikanske industriindeksen Dow Jones endte ned 3,55 prosent, mens aksjemarkedene i Frankfurt og Paris hadde en nedgang på rundt 5 prosent.

- Markeder verden rundt er i en slags ond sirkel nå, sier analytiker Gui Haomin fra Shenwan Hongyuan til nyhetsbyrået AFP, og spår at de kinesiske aksjene vil fortsette å falle i nærmeste framtid.

Nedgang i Tokyo Tirsdag hadde Nikkei-225-indeksen på Tokyo-børsen i Japan, som falt til det laveste nivået på seks måneder mandag, hadde en nedgang på rundt 4 prosent kort tid etter handelen startet tirsdag. Da det gjensto fem minutter av morgenhandelen var aksjene imidlertid opp 1,5 prosent.

Sydney-børsen åpnet 1,41 prosent lavere enn dagen i forveien, men både her og i Seoul var børsutviklingen positiv ut på morgenen.

Aksjemarkedet i Kina hadde steget 150 prosent i løpet av 12 måneder før det kollapset i midten av juni.

Frykten for at Kina - Asias største økonomi - vokser saktere enn tidligere antatt har påvirket markedene etter at den kinesiske sentralbanken lot valutaen svekkes 11. august, et trekk som anses som et forsøk på å øke eksporten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer