Kina-brev har hjulpet etterforskerne

Politiet har fått to brev fra familien til det kinesiske studentparet Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) som ble funnet drept i Oslo fredag for en uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Brevene er formidlet til politiet via den kinesiske ambassaden i Oslo og har vært til hjelp for politiet i etterforskningen, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Pårørende til det drepte kinesiske studentparet kommer til Norge i neste uke. Kinas Oslo-ambassade utarbeider program for oppholdet i samarbeid med politiet.

- Vi vet ennå ikke nøyaktig når de pårørende kommer, opplyser attaché Chen Wei til NTB.

Vil møte familien

Politiet vil møte og ha samtaler med studentparets familie når de kommer til Oslo, opplyser politiinspektør Kristiansen.

Etterforskerne i Oslo politidistrikt hadde fredag kveld et møte med representanter fra den kinesiske ambassaden for å utveksle informasjon, men verken ambassaden eller politiet ville etterpå kommentere innholdet i møtet overfor NTB.

Ifølge TV 2 har politiet sikret DNA-spor, fingeravtrykk, fotavtrykk og annet spormateriale som nå er til analyse, men politiet vil fredag kveld ikke bekrefte dette.

- Vi arbeider med tekniske analyser på åstedet, og er ennå ikke ferdig med arbeidet, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.