Kina bruker «House of Cards» som eksempel på vestlig korrupsjon

- Korrupsjon er en kronisk sosial sykdom.

UTEN SKRUPLER: Kevin Spacey som Francis Underwood og Robin Wright som Claire Underwood i den populære Netflix-serien «House of Cards». Foto: AP / Netflix, Nathaniel E. Bell / NTB scanpix
UTEN SKRUPLER: Kevin Spacey som Francis Underwood og Robin Wright som Claire Underwood i den populære Netflix-serien «House of Cards». Foto: AP / Netflix, Nathaniel E. Bell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «House of Cards» har gått sin seiersgang på TV- og nettbrett verden over. Også i Kina og blant landets makteliten, viser det seg, da det kinesiske kommunistpartiet nå bruker den som et eksempel på vestlig korrupsjon, skriver New York Times.

Kommunistpartiet publiserte tidligere denne uka en artikkel på nettsidene sine hvor serien er brukt som innfallsvinkel for å omtale (politisk) korrupsjon i vestlige land.

Minst like ille New York Times setter dette i sammenheng med at president Xi Jinping og Kommunistpartiet har satt i gang en kampanje mot korrupsjon, noe som nødvendigvis fører med seg avsløringer, og artikkelen kan være et forsøk på å minne folk om at vestlige land er «minst like ille eller verre».

I artikkelen argumenteres det med at vestlige land gir inntrykk av å være «prektige», og at kinesiske TV-seere har blitt overrasket over innholdet i serier som «House of Cards», hvor Kevin Spaceys karakter Francis Underwood bruker de fleste triks for å nå sine egne mål.

- Korrupsjon er en kronisk sosial sykdom som sitter dypt politisk, økonomisk og kulturelt, heter det i artikkelen på kommunistpartiets nettsider, hvor det også argumenteres med at vestlige land har «eksportert korrupsjon» til andre deler av verden, som britene i India.

- Dype historiske røtter De lister også opp en rekke eksempler på grove korrupsjonstilfeller.

- Denne type korrupsjon har dype historiske røtter, og går tilbake til bestikkelser og utpressing på 1800-tallet i England og i USA på 1900-tallet, argumenteres det.

Som New York Times kommenterer så tar artikkelen ikke for seg kinesisk korrupsjon, som faktisk er et sentralt tema i sesong 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer