Donald Trump og Kina

Kina bygde gigantisk hane med noen spesielle trekk. Nå ler folk av Trump-stuntet

- Perfekt kombinasjon av kinesisk og vestlig kultur. 

TRUMP-HANE: For å markere det kinesiske nyttåret og det som vil bli hanens år i den kinesiske kalenderen, er det blitt reist en gigantisk hanestatue utenfor et kjøpesenter i byen Taiyuan. Foto: Jon Woo / Reuters / NTB Scanpix
TRUMP-HANE: For å markere det kinesiske nyttåret og det som vil bli hanens år i den kinesiske kalenderen, er det blitt reist en gigantisk hanestatue utenfor et kjøpesenter i byen Taiyuan. Foto: Jon Woo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For å markere det kinesiske nyttåret og det som vil bli hanens år i den kinesiske kalenderen, er det blitt reist en gigantisk hanestatue utenfor et kjøpesenter i byen Taiyuan.

Det spesielle med hanen, er at den har en hårsveis og noen ansiktstrekk som gjør at den likner påtakelig på den påtroppende presidenten i USA, Donald Trump.

Også vingenes «gestikulering» minner om Trumps håndbevegelser når han argumenterer.

Kineserne har tatt statuen godt imot i sosiale medier, og ifølge den statlig eide tabloidsavisa Global Times blir kunstverket hyllet som en «perfekt kombinasjon av kinesisk og vestlig kultur».

- Den ser ikke så verst ut da, sier en ansatt ved en av kjøpesenterets restauranter til New York Times.

Overrasket kunstner

Det er for tiden spent stemning mellom Donald Trump og Kina, mye fordi Trump de siste ukene har kommet med flere uttalelser som tilsynelatende utfordrer den gjeldende «ett Kina»-politikken.

Derfor kan det være overraskende for flere at kineserne angivelig ikke skal ha bedt om at den gigantiske hanen skulle likne på Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer