Kina dobler bistanden til Afrika

Kina har lovet doble bistanden til Afrika og å gi rundt 30 milliarder i lån i løpet av de neste fem årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina har lovet doble bistanden til Afrika og å gi rundt 30 milliarder i lån i løpet av de neste fem årene.

Kinas president Hu Jintao kom med løftet under åpningen av et toppmøte i Beijing, der lederne for mer enn 40 afrikanske land deltar.

De kinesiske vertene vil forsøke å styrke sin innflytelse i Afrika, og landet er først og fremst interessert i olje og mineraler, ifølge diplomatiske kilder.

- Vårt møte i dag vil gå inn i historien. Kina er det største utviklingslandet, og Afrika har det størst antallet utviklingsland, sa Hu under åpningen av møtet.

Kritiske røster har anklaget kineserne for å drive nykolonialisme i økonomisk tilbakestående afrikanske land. Men kinesiske ledere sier de kun driver forretninger og at de ikke har noen politiske agenda, melder BBC.

(NTB)

<b>LOVER 30 MILLIARDER:</b> Liberias president Ellen Johnson hilser på hilser på Kinas president Hu Jintao ved innledningen til det kinesisk-afrikanske toppmøtet i Beijing fredag. Foto: AP
LOVER 30 MILLIARDER: Liberias president Ellen Johnson hilser på hilser på Kinas president Hu Jintao ved innledningen til det kinesisk-afrikanske toppmøtet i Beijing fredag. Foto: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer