Kina er det nærmeste Nord-Korea kommer en venn. Nå skal  Kim ha truet med «katastrofale konsekvenser»

Reagerer på stormaktens sanksjoner.

TILSPISSET KONFLIKT: Forholdet mellom Kina og Nord-Korea forverres. Her et bilde av en militærparade i Pyongyang forrige lørdag. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/NTB Scanpix
TILSPISSET KONFLIKT: Forholdet mellom Kina og Nord-Korea forverres. Her et bilde av en militærparade i Pyongyang forrige lørdag. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea har advart Kina mot å innføre strengere sanksjoner mot Kim Jong-uns regime. Hvis de strammer inn, truer landet med «katastrofale konsekvenser», ifølge sør-koreanske Yonhap Agency.

Nyhetsbyrået refererer til en kommentar skrevet av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå Korean Central News Agency (KCNA).

I kommentaren blir ikke Kina nevnt ved navn, men frasen «et land i nærheten av Nord-Korea» peker mot Nord-Koreas nabo i nord.

- Hvis landet fortsetter med sine sanksjoner, får de sikkert applaus fra Nord-Koreas fiender. Men det kan få katastrofale konsekvenser med tanke på landets forhold til Nord-Korea, står det i uttalelsen, ifølge Yonhap Agency.

Kina frykter krig

Kommentaren fra KCNA kommer etter at Kina blant annet stanset importen av nordkoreansk kull.

Landets utenriksminister, Wang Yi , har advart mot faren for åpen krig. I en slik situasjon, finnes det ingen vinner, mener den kinesiske ministeren.

- Vi motsetter oss på bestemt vis enhver uttalelse eller handling som bidrar til økt spenningsnivå, og vi tar til orde for en pause i provokasjonene og truslene før situasjonen blir så ille at den ikke kan snus, sa Wang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer