EROTISK FRUKT: Mange lurer på hvilke frukter og grønnsaker som er så forførende at de omfattes av forbudet. Foto: Adam Ihse / TT
EROTISK FRUKT: Mange lurer på hvilke frukter og grønnsaker som er så forførende at de omfattes av forbudet. Foto: Adam Ihse / TTVis mer

Kina forbyr direktesendt bananspising

Kinesiske myndigheter anstrenger seg for å kontrollere internettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kinesiske myndigheter har i et forsøk på å slå ned på erotisk og upassende innhold på nettet, nylig forbudt folk å filme seg selv spise banan på en erotisk måte. Det melder den statlige TV-kanalen CCTV.

De siste månedene har ledende plattformer for live streaming i landet vært gjenstand for en offentilg granskning. Kinesiske myndigheter har konkludert med at alle inneholder materiale som er vulgært, voldelig og seksuelt.

Myndighetene reagerer særlig på kvinner som viser kløft, kun er iført undertøy og samtidig spiser banan. Alle disse tingene er nå derfor omfattet av det annonserte forbudet.

Operatørene må kontrollere fruktspisingen Kina har et omfattende overvåknings- og sensurprosjekt som heter Golden Shield, og har pågått siden 1998.

Hovedfokuset har til nå vært å holde orden på opposisjonsbevegelser og vestlig innflytelse, men også pornografi.

Mens bilder og innspilte filmer er relativt enkle å filtrere ut for myndighetene, er live-streamene en nøtt. Streaming vokser lynraskt i Kina, og de mest populære streaming-profilene tjener millioner.

Derfor er det nå streaming-operatørene som skal kontrollere at frukt og grønnsaker spises på en lite erotisk måte.

Mange har kommentert de nye reglene, og lurer på hvilke frukter og grønnsaker som er så forførende at de nå er forbudt.