Flere ekle ting:  Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank ber investorene være mer forsiktige. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Flere ekle ting: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank ber investorene være mer forsiktige. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Kina-frykt på børsene

- Det er ingen panikk, men det er blitt mer urolig, sier sjefstrateg Peter Hermanrud. Nå nedjusterer Swedbank sitt markedssyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Onsdag falt Oslo Børs 1,5 prosent, mens aksjemarkedene i Asia opplevde en nedgang på mellom én og tre prosent.

Nedkjølingen i den kinesiske økonomien gjør at aksjestrateg Peter Hermanrud i Swedbank nå anbefaler investorer å være forsiktige.

- Nå er børsen på all-time high, og vi synes det er flere ekle ting å håndtere. Nå er tiden inne for å være litt mer forsiktig, sier aksjestrateg Peter Hermanrud i Swedbank til Finansavisen.

Nedjusterte I lys av det som skjer i Kina, nedjusterte meglerhuset sitt markedssyn fra kraftig overvekt til moderat overvekt.

- Jeg synes risk/reward ser dårligere ut nå. Jeg husker ikke sist vi nedjusterte synet på markedet, men det er i hvert fall over et halvt år siden, sier Hermanrud til Finansavisen.

- Det er ingen panikk, men det er blitt mer urolig. I tillegg til Kina, har det vært litt svake tall fra USA i det siste, avslutter Hermanrud.

Like før klokken 07.00 norsk tid kom tall som viser at detaljomsetningen i Kina økte med 11,8 prosent på årsbasis i februar.

Ifølge TDN Finans var det ventet at detaljomsetningen ville stige med 13,5 prosent.

Videre har det blitt kjent at industriproduksjonen i Kina steg 8,6 prosent på årsbasis i februar.

Her var det ventet en vekst på 9,5 prosent.

Flere nyheter Peter Hermanrud anbefaler seks aksjer
Vil Hermanrud & Co gjøre noe med sin REC-anbefaling?
Gikk 900 prosent i 2013 — får nå ny kjøpsanbefaling