Kina frykter reisesmitte

Millioner kinesere gleder seg til friuka. Regjeringen frykter at ferien vil spre sars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helgen ble det kjent at kinesiske myndigheter stenger et sars-laboratorium av frykt for at den fryktede luftveissykdommen er smittet nettopp derfra.

To tilfeller av smitte er bekreftet og det er mistanke om smitte hos seks andre personer. Det nye utbruddet skaper stor bekymring.

Karantene

Nå har myndighetene isolert et halvt tusen mennesker, 337 av dem i hovedstaden Beijing og 133 i Anhui-provinsen sør i landet. Inspektører er sendt til en rekke laboratorier der det forskes på sykdommen.

Neste helg benytter millioner kinesere fridagene rundt 1. mai-feiringen til å besøke venner og slektninger. Regjeringen frykter at sars skal bli spredd når hundretalls millioner er på reisefot.

- Sars-beredskapen skjerpes før Den gylne uke, skriver kommunistpartiets avis Folkets dagblad.

Nyhtesstedet sina.com har sendt sine mobilkunder en detaljert beskrivelse av reisevirksomheten til en av de nye sars-pasientene.

Dødelig

Personene som nå er satt i karantene, har hatt nær kontakt med to av de smittede. Myndighetene framholder at det nye utbruddet er isolert til én opprinnelig smittekilde, og ikke representerer en bred epidemi.

Sars oppsto først i Guangdong-provinsen i Sør-Kina høsten 2002. Smitten spredde seg til 8000 mennesker før den ble brakt under kontroll. 774 mennesker døde, 349 av dem i Kina.

SMITTEFRYKT: Kinesisk kvinne med munnbind besøker Ditan sykehus i Beijing søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer