Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina godkjenner Parisavtalen

Den kinesiske nasjonalforsamlingen har godkjent klimaavtalen som nesten 200 land ble enige om på FNs klimatoppmøte i Paris i fjor.

GODKJENTE AVTALEN: President, Xi Jinping, og Kina har anerkjent klimaavtalen. Foto: Xinhua/Liu Weibing/NTB Scanpix
GODKJENTE AVTALEN: President, Xi Jinping, og Kina har anerkjent klimaavtalen. Foto: Xinhua/Liu Weibing/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalforsamlingen stemte for avtalen lørdag, dagen før G20-toppmøtet starter i den kinesiske byen Hangzhou, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

En stående komité fungerer som nasjonalforsamling i periodene mellom det årlige plenumsmøtene i Folkekongressen.

Det var på forhånd ventet at Kina og USA skulle kunngjøre at de ratifiserer Parisavtalen og dermed forplikter seg til å leve opp til dens målsettinger.

Parisavtalens overordnede mål er å begrense den globale oppvarmingen til to grader eller under.

Avtalen trer først i kraft når den er ratifisert av minst 55 land som til sammen står for 55 prosent av de globale CO2-utslippene. USA og Kina står alene for 38 prosent av utslippene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling