Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina har sluppet drapssiktede Zhao Fei fri

Siktet for drapet på Pernille Marie Thronsen.

SIKTET FOR DRAP: Zhao Fei er siktet for drapet på Pernille Marie Thronsen. Nå har kinesiske myndigheter sluppet ham fri. Foto: Privat
SIKTET FOR DRAP: Zhao Fei er siktet for drapet på Pernille Marie Thronsen. Nå har kinesiske myndigheter sluppet ham fri. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BEIJING/OSLO (Dagbladet): Det får Dagbladet bekreftet av flere informerte kilder.

Belastning Konfrontert med Dagbladets opplysninger sier familiens bistandsadvokat Karoline Henriksen at dette er opplysninger som er en enorm ekstrabelastning for de pårørende.

- Familien vil jo nærmest innstendig be kinesiske myndigheter om at han ikke slipper unna det å bli holdt ansvarlig for det han har tilstått å ha gjort.

Ungarsk politi har fortsatt ikke tatt stilling til om de skal overlevere etterforskningsmaterialet i saken til Kina.
Tilsto Oslo-jenta Pernille Marie Thronsen (21) ble funnet drept i ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Budapest søndag 29. august.

Hennes kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei (26), forlot landet med fly få timer etter drapet.

Dagbladet kunne så melde at Zhao for omkring en måned siden meldte seg for kinesisk politi. Han har tilstått drapet.

Kinesiske myndigheter har tidligere opplyst at han vil bli stilt for retten i Kina.

UD opplyser til Dagbladet at løslatelsen ikke står i sammenheng med tildelingen av Nobels fredspris til regimekritikeren Liu Xiaobo.

Løslatt Norsk UD opplyser at Zhao Fei ble løslatt flere dager før Fredsprisen ble tildelt Liu.

- I henhold til kinesisk lov kan man ikke holde på en varetektsfengslet i mer enn 30 dager, med mindre det dukker opp nye bevis i saken, opplyser underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til Dagbladet.

Hun forteller at Fei nå er løslatt mot meldeplikt. Zhao Fei ble varetektsfengslet 29. august. Imerslund opplyser at det er den nordiske politisambandsmannen i Kina som har fått opplysningene rundt Zhao Feis løslatelse fra kinesiske myndigheter.

- EKSTREM BELASTNING: Bistandsadvokat for den dreptes familie, Karoline Henriksen, ber Kina sørge for at Zhao Fei ikke slipper unna. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
- EKSTREM BELASTNING: Bistandsadvokat for den dreptes familie, Karoline Henriksen, ber Kina sørge for at Zhao Fei ikke slipper unna. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media