SNART ASIATISK SELSKAP?: Både kinesiske og arabiske investorer har vist interesse for å kjøpe SAS. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
SNART ASIATISK SELSKAP?: Både kinesiske og arabiske investorer har vist interesse for å kjøpe SAS. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpixVis mer

Kina har vist interesse for SAS

Både kinesiske og arabiske investorer har vist interesse for å kjøpe SAS. Men analytikere tror hele forretningsmodellen må endres før flyselskapet kan selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået TT skriver tirsdag at selskaper fra ulike arabiske land og Kina har vært interessert i å kjøpe SAS. Men oppkjøpet er ikke blitt noe av, blant annet fordi EUs regler bare tillater ikke-europeiske eiere å ha minoritetsposter i europeiske flyselskap.

Og dagens eiere av SAS har ikke vært interessert i å ta inn ytterligere minoritetseiere.

Den svenske regjeringens ambisjon har i flere år vært å selge SAS, men selskapet har vært mer eller mindre umulig å selge, ifølge finansmarkedsminister Peter Norman.

Men selskapets nye forretningsplan antas å gjøre det lettere å få til et salg, sier enkelte analytikere til TT. Andre analytikere er ikke enige. SAS er fortsatt ikke mulig å selge, mener sjefredaktør i Travel Insider, Jan Ohlsson.

- Det viktigste for konsernsjef Rickard Gustafson er å komme opp med en forretningsmodell som er attraktiv for en kjøper. Og det er absolutt ikke dagens modell, sier Ohlsson.

(NTB)