Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina hardt ut mot vestlige medier

Kinesiske myndigheter retter hard kritikk mot vestlige massemedier, som de anklager for å rette et negativt fokus på landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vestlige medier kontrollerer fortsatt opinionen. Ved å utnytte sin dominans, legger de vekt på negative ting i Kina, uten å legge vekt på den siste tids positive utvikling, sier Kinas informasjonsminister Zhao Qizheng.

- Vestlige mediers propaganda skader bildet av Kina i verden, sier Zhao som viser til undersøkelser kinesiske myndigheter har gjort.

- Vi har studert vestlige mediers dekning av Kina. 50 prosent er negativ, 30 prosent er nøytral mens bare 20 prosent er positiv, sier Zhao.

Den kinesiske informasjonsministeren mener også at kinesisk er underrepresentert på internett.

- Engelsk er fortsatt det dominerende språket på internett, og bare 3,7 prosent av informasjonen på nettet er på kinesisk, sier han og minner om at kineserne i dag utgjør en femdel av verdens befolkning.

Kinesiske myndigheter har luftet sin misnøye for blant andre CNNs grunnlegger Ted Turner.

- Jeg sa til ham at CNN ikke er objektive. At det bruker sju minutter på å vise bilder av søppel i kinesiske gater, og bare tre minutter på blomstene vi planter, sier Zhao.

- Han sa at CNN fungerer som et speilbilde på verden, men dette er ikke tilfelle, sier Zhao.

(NTB)