Kina henrettet 400 i april

Kina har henrettet 400 mennesker i april som ledd i en kampanje mot kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En domstol i Hebei-provinsen ga ordre om henrettelse av 30 mennesker onsdag, etter en offentlig rettssak som var ledd i kampanjen «slå hardt ned». Det skriver avisen Yanzhao Metropolis dagblad.

Teller man opp alle som er rapportert henrettet i Kina i den statlige pressen, kommer man til tallet 405 for april. Det kan godt være at tallet er høyere, for det er ikke alle tilfeller som blir rapportert.

De dødsdømte i Hebei anket, men anken ble avvist, og de ble øyeblikkelig ført til retterplassen og skutt gjennom nakken. Over 7.000 mennesker overvar rettssaken, skriver Metropolis dagblad.

Myndighetene lanserte kampanjen «slå hardt ned» i begynnelsen av måneden, som reaksjon på en tiltagende kriminalitet i Kina. Opprinnelig var den rettet mot mafialignende virksomhet, men den har blitt utvidet til også å omfatte narkotikabesittelse. Har man over 50 gram narkotika på seg, kan det bety dødsstraff.

Organisasjoner som Amnesty International har advart mot summariske retterganger og dødsstraffer, hvor det er viktigere å statuere eksempler enn å dømme de skyldige.

Kina henretter hvert år flere mennesker enn alle andre land til sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer