STOR - OG ROTETE - OPERASJON: Ti land er nå involvert i søket etter flyet, deriblant Kina, som onsdag fastslo at informasjonen om hva slags kurs flyet holdt da det forsvant, virker ganske kaotisk. Foto: AFP / NTB scanpix
STOR - OG ROTETE - OPERASJON: Ti land er nå involvert i søket etter flyet, deriblant Kina, som onsdag fastslo at informasjonen om hva slags kurs flyet holdt da det forsvant, virker ganske kaotisk. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Kina hevder dette kan være bilder av det forsvunne Malaysia Airlines-flyet

Publiserte satelittbilder i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CNN melder onsdag kveld at en kinesisk satelitt kan ha funnet et mulig skadested i Malaysia Airlines-mysteriet.

Ifølge både BBC og Daily Telegraph har det kinesiske forskningsdepartementet på sine nettsider publisert bilder som skal vise vrakrester, funnet i Sørkinahavet, mellom Malaysia og Vietnam. Det er ikke så langt ifra flyets antatte rute.

Det er snakk om tre satelittbilder, der det er pekt ut med piler hvor vrakrestene skal ligge. Det er også oppgitt omtrentlig størrelse på vrakrestene - en vrakdel skal være 22 meter lang, en annen 24 meter, mens den tredje ifølge Telegraph skal være 14 ganger 19 meter.

Bildene ble tatt søndag morgen lokal tid, men ikke publisert før nå i kveld. Nettsida der Kina publiserte bildene virker nå å være nede.

Forsvant Det har gått fem dager siden flyet med 239 personer om bord ble meldt savnet.

Det var natt til lørdag at Malaysia Airlines' flyvning MH370 forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei mot Beijing. Tirsdag meldte flere medier at signalene fra flyet sist ble fanget opp i Malakkastredet utenfor vestkysten av Malaysia, det vil si hundrevis av kilometer fra flyets planlagte kurs.

På pressekonferansen onsdag sa, ifølge NTB, sjefen for Malaysias luftforsvar, Rodzali Daud, at en militær radar har fanget opp signaler som kan ha vært fra det savnede flyet nord i Malakkastredet, 32 mil nordvest for den malaysiske øya Penang. Men han understreket at informasjonen ikke er bekreftet.

Ti land er nå involvert i søket etter flyet, deriblant Kina, som onsdag fastslo at informasjonen om hva slags kurs flyet holdt da det forsvant, virker ganske kaotisk. Kineserne har kritisert søket også tidligere.

Kaos Vietnamesiske myndigheter er tilsynelatende også forvirret.

Onsdag morgen kom meldingen om at Vietnam trapper ned letingen etter flyet, men kort tid etter kom kontrabeskjeden om at letingen fortsetter som normalt og i tillegg utvides til flere områder. Avgjørelsen ble tatt etter en samtale med malaysiske myndigheter.

De siste dagene har vært preget av en rekke gale og motstridende opplysninger, samt et vell av rykter, blant annet om at passasjerer som reiste på falske pass, kan ha vært terrorister. Den kaotiske informasjonsstrømmen har gjort ventetiden for de mange pårørende ekstra vanskelig.

Dagbladet kommer med mer.

Kina hevder dette kan være bilder av det forsvunne Malaysia Airlines-flyet