Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kina holdt tilbake informasjon om finsk sars-offer

Kinesiske myndigheter hemmeligholdt opplysninger som kunne reddet livet til en sars-smittet finne, skriver avisen Helsingin Sanomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pekka Aro arbeidet for den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO i Kina, og ble smittet av sars under en flyreise mellom Bangkok og Beijing.

Mannen som trolig smittet finnen, var den høytstående tjenestemannen Zhu Hong fra Kinas handelsdepartement, som satt ved siden av Aro på flyet. Til tross for at kinesiske myndigheter visste at Zhu Hong hadde sars, gjorde de ingenting for at denne informasjonen skulle nå Pekka Aro. Siden finnen ikke ble gjort oppmerksom på faren for at han kunne være smittet, rakk han ikke å oppsøke behandling før det var for sent.

- De visste at Zhu hadde sars, og de visste at Aro satt ved siden av ham i flyet. Men de gjorde ingenting, sier en anonym ILO-representant til Helsingin Sanomat.

(NTB-FNB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media