Kina, India og Pakistan støtter Ahmadinejad

Opptøyene fortsetter. Utenlandske reportere risikerer fengsel.

STØTTES: Irans president får støtte av Indias statsminister Manmohan Singh og pakistans president Asif Ali Zardari (til venstre). Foto: AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV/Scanpix
STØTTES: Irans president får støtte av Indias statsminister Manmohan Singh og pakistans president Asif Ali Zardari (til venstre). Foto: AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) Irans president Mahmoud Ahmadinejad er i Russland for å delta på et møte i den såkalte Shanghai-gruppen (SCO), der Russland, Kina og de fire tidligere sovjetstatene Kasakhstan, Usbekistan, Tadsjikistan og Kirgisistan er medlemmer. SCO-landene gratulerte presidenten med valgseieren, og sammen med statsministrene i Pakistan, Afghanistan og India ser landene ifølge iranske ISNA fram til et tettere samarbeid med presidenten.

Ahmadinejad utsatte turen til Russland med en dag på grunn av demonstrasjonene i Teheran, men lot ikke de minst 12 drepte i hjemlige demonstrasjoner hindre seg i å gjennomføre reisen.

Ikke nyvalgVokterrådet i Iran har akseptert at stemmene kan telles opp på nytt i enkelte valgkretser, etter massive, dagelange protester. Titusenvis av demonstranter har samlet seg i Teherans gater.

Men nyvalg er ikke aktuelt, understreker rådet ifølge NTB.

CNN skriver at opposisjonskandidaten Mir Hossein Mousavi og hans tilhengere vil ikke godta en nyopptelling, men ønsker i stedet at valget gjennomføres på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer