Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina innfører toll på amerikanske varer

Kina innfører toll på flere amerikanske varer, inkludert frukt og svinekjøtt, som følge av at USAs president Donald Trump har innført toll på stål og aluminium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Ifølge byrået innfører Kina toll på 15 prosent på frukt og 25 prosent på andre varer som svinekjøtt. Til sammen skal det være snakk om 128 ulike amerikanske varer som blir rammet av tollsatsene som innføres allerede mandag.

Bakteppet er Trumps beslutning om å innføre ekstratoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium. Dette har ifølge kinesiske myndigheter skadet det multilaterale handelssystemet, og de vil derfor også gå rettslig til verks.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling