Kina innrømmer at de har forurensede «kreftlandsbyer»

I en offisiell rapport.

FORURENSET: Dette bildet ble tatt den 30. januar i Haozhou i Kina. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX
FORURENSET: Dette bildet ble tatt den 30. januar i Haozhou i Kina. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter erkjenner i en offisiell rapport at det eksisterer det som omtales som «kreftlandsbyer», landsbyer med omfattende utbredelse av kreft på grunn av forurensning.

Omfattende misnøye Det antas at det er første gang begrepet brukes offisielt etter at lokale medier og akademikere i årevis har omtalt landsbyenes eksistens.

Den offisielle bruken av uttrykket skjer samtidig som myndighetene møter omfattende og voksende misnøye i befolkningen med forurensende industriavfall, omfattende og farlig luftforurensning og andre helseskadelige og miljøødeleggende konsekvenser av landets enorme økonomiske vekst.

Krisesituasjon - Giftige og forurensende kjemikalier har medført mange krisesituasjoner for vann og luft. Visse steder blir betraktet som «kreftlandsbyer», heter det i en femårsplan for miljø som er publisert.

Det offisielle dokumentet går ikke inn på nærmere detaljer om fenomenet. Men det ble for alvor kjent i 2009 da en journalist offentliggjorde et kart som pekte ut flere titalls steder av denne typen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer