Kina: - Kan senke den

Kinesiske hypersoniske våpen kan senke det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford», hevder kinesiske forskere.

OSLO-BESØK: Verdens største krigsskip USS «Gerald R Ford» besøker Oslo. Her på vei inn Oslofjorden og Bunnefjorden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

OSLO-BESØK: Verdens største krigsskip USS «Gerald R Ford» besøker Oslo. Her på vei inn Oslofjorden og Bunnefjorden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Vis mer
Publisert

Kinesiske styrker skal ha «senket» det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford» i en krigsspill-simulering ved bruk av 24 hypersoniske sjømålmissiler, hevder kinesiske forskere.

Hypersoniske våpen har en hastighet på mer enn fem ganger lydens hastighet og gir dermed forsvarerne mindre tid til å reagere.

USS «Gerald R. Ford» er det største krigsskipet som noen gang er bygget. Skipet er på sitt første operative tokt noensinne - og ankom Oslo som første havn onsdag ettermiddag.

I simuleringen ble de amerikanske fartøyene angrepet etter å ha trosset advarslene og nærmet seg en øy okkupert av Kina i Sør-Kina-havet.

Kina og Filippinene er involvert i en territoriell strid på grunn av overlappende krav i Sør-Kina-havet, der Kina har overtatt områder og bygget kunstige øyer med anlegg egnet for militære formål. Kina har lenge vært bekymret over økt amerikansk militær tilstedeværelse på Filippinene.

Første gang

Det er første gang resultatene av simulerte hypersoniske angrep mot en hangarskipsgruppe er offentliggjort, i en artikkel publisert i det kinesiske Journal of Test and Management Technology.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.