Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina-kritikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsminister Kjell Magne Bondevik har tatt opp religionsfrihet, Tibet, ytringsfrihet og dødsstraff med Kinas statsminister, Zhu Rongji. Samtalen fant sted i Folkets store hall på Den himmelske freds plass mandag, og det tjener Bondevik til ære at han skal ha vært både tydelig og konkret i sin kritikk. At et lite land som Norge hever røsten mot brudd på menneskerettighetene i et mektig og stort land som Kina, er viktig. Rongji innrømmet selv at Kina hadde et stykke igjen.
  • Etter å ha markert seg i øst, er det på tide å gjøre det samme i vest. Norge har vært oppsiktsvekkende moderat som medlem av FNs sikkerhetsråd, og regjeringen Bondevik har vært forsiktig i sin kritikk av USAs nyopprettede militærdomstoler for utenlandske terrormistenkte og behandlingen av Taliban-fangene. Norge bør kritisere brudd på menneskerettigheter uansett hvor de måtte skje.
Hele Norges coronakart