Kina lager eget bombefly

Mer enn 500 000 mennesker paraderte i gatene for å feire Kinas 50årsjublieum. Over folkehavet dundret kinesernes første egenproduserte bombefly, den flyvende leopard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pomp og makt

400 militærfartøy og 25 ulike våpensystemer markerte den militære delen av paraden i Beijings gater i dag. Forestillingen var en dårlig kamuflert advarsel om at Kina er i ferd med å miste tålmodigheten overfor Taiwan, skriver Washington Post.

Kina drømmer om en gjenforening med Taiwan, og ergrer seg stort over USAs erklærte støtte til landet som Kina betrakter om en tapt provins.

Den flyvende leopard, som hadde sin debut i dag, er Kinas første egenproduserte bombefly. Modellen er basert på det russiske flyet Sukhoi-24, som har vært i produksjon i Russland gjennom 25 år. Sukhoi-24 er et middels tungt bombefly med en rekkevidde på 1650 kilometer. Det kan transportere flere luft- til luft og luft- til sjøraketter.

Kina har gjennomført en betydelig militær oppbygging de siste årene. Kina har uttrykt misnøye over USAs globale dominans. USAs bombing av Kinas ambassade i Beograd den 7. mai i år vakte skarpe reaksjoner hos Kina, som er opptatt av å styrke sin posisjon i forhold til Vesten.