Kina med knallhardt tollsvar: Nå stuper indeksene i USA

Legger på toll på varer til 50 milliarder dollar.

I KRIG: Donald Trump og USA ble i dag truffet av liknende tollsatser fra Kina som de selv har pålagt landet. Det går allerede utover markedene. Foto: Rex / NTB Scanpix
I KRIG: Donald Trump og USA ble i dag truffet av liknende tollsatser fra Kina som de selv har pålagt landet. Det går allerede utover markedene. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Kina innfører 25 prosents toll på ytterligere 106 amerikanske varer, få timer etter at Trump-administrasjonen varslet toll på over 1000 kinesiske varer.

Den nye runden med kinesisk toll vil blant annet ramme import av amerikanske biler, fly, soyabønner, whisky og kjemiske produkter, opplyste det kinesiske handelsdepartementet onsdag, ifølge NTB.

Varer for om lag 50 milliarder dollar, tilsvarende 390 milliarder kroner, blir omfattet av avgjørelsen. Det er foreløpig ikke kunngjort noen dato for når avgjørelsen vil tre i kraft.

- Svarer med samme mynt

De første tiltakene i den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA kom da USA varslet en toll på stål og aluminium. Kina svarte moderat med en 25 prosents toll på blant annet frukt og svinekjøtt med verdier på omtrent tre milliarder dollar. Nå rammes imidlertid USA langt hardere av Kinas svar.

Kina kom med den nye tollen som et direkte motsvar på at Trump-administrasjonen i går kveld varslet at det skal innføres en toll på 25 prosent på 1300 kinesiske varer. Også disse har en verdi på rundt 390 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer