Kina med ny advarsel mot å reise til Sverige

Hevder det har vært over 40 tilfeller, blant annet ran og tyveri, mot kinesiske turister.

STOCKHOLM: En kinesisk familie ble kastet ut fra et hostel fordi det var fullbooket. Dette har skapt sterke reaksjoner, og fått svenske og kinesiske myndigheter i skvis. Video: Doris Lee/YouTube.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i september at kinesiske myndigheter først beskyldte Sverige for å bryte med menneskerettighetene. Bakgrunnen var en uoverenstemmelse mellom tre kinesiske familiemedlemmer og et hostel i Stockholm sentrum.

Saken har siden blitt et diplomatisk anliggende, og kinesiske myndigheter har også gått ut og advart kinesere som bor eller studerer i Sverige mot «det brutale svenske politiet».

Lørdag, lille julaften, publiserte den kinesiske ambassaden i Stockholm og utenriksdepartementet et nytt reiseråd angående Sverige, der de skriver at det har vært over 40 tilfeller mot kinesiske turister de siste tre månedene, blant annet tyveri og ran.

Det står også at det svenske politiet ikke har rapport om denne kriminaliteten, og at det er vanskelig for kinesiske borgere å beskytte rettighetene sine i landet.

Dette melder også det svenske nyhetsbyrået TT.

Den første advarselen fra kinesiske myndigheter mot Sverige ble utstedt 23. september. Denne gikk ut 22. desember, og er dermed nå fornyet fram til 22. mars.

Svenske myndigheter har ikke kommentert det nye reiserådet fra Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer