Kina med vaksine mot fugleinfluensa

Skal produsere 1 milliard vaksiner i løpet av måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge statlige medier  så har kinesiske forskere jobbet i fire år med å fremstille den nye vaksinen.

Sammenliknet med den behandlingen som er tilgjengelig i dag, vil vaksinen koste bare en femtedel, og håpet er at den også vil beskytte mennesker mot det dødelige H5N1-influensaviruset.


- En milliard vaksiner skal produseres til utgangen av måneden, sa sjefveterinær i landbruksdepartementet Jia Youling på en pressekonferanse i Beijing lørdag.

Kina er nesten halveis gjennom et vaksineringsprogram som skal omfatte 14 milliarder kyllinger og ender.

Dobbel vaksine

Vaksinen, som er forsket frem ved Harbin Veterinary Research Institute, virker også mot det såkalte Newcastle-viruset. En annen smittsom fuglesykdom, som i september tok livet av 57.000 kyllinger.

I tillegg til vanlig injeksjon kan den nye dobbeltvaksinen også sprayes i nesen eller munnen, noe som vil gjøre vaksineringen lettere og billigere.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) sier, ifølge BBC , at Kina er nødt til å forbedre bøndenes dyrehold for å hindre spredning av fugleinfluensaviruset, som forskere frykter skal mutere å bli en pandemi som rammer mennesker.

 SKAL FORHINDRE PANDEMI:  Kinesiske myndigheter jobber hardt for å unngå videre spredning av det dødelige fugleinfluensaviruset. Til nå er det registrert 141 personer, som har vært smittet av viruset. Foto: Scanpix
SKAL FORHINDRE PANDEMI: Kinesiske myndigheter jobber hardt for å unngå videre spredning av det dødelige fugleinfluensaviruset. Til nå er det registrert 141 personer, som har vært smittet av viruset. Foto: Scanpix Vis mer

I mange deler av Kina bor menneskene tett inn på høns og kyllinger, som de livnærer seg av. WHO oppfordrer nå til at de skal leve mer adskilt.

Hittil er 141 mennesker blitt registrert smittet av det dødlige H5N1-fugleviruset, alle i Asia, og 6 av dem i Kina. To mennesker har dødd av fugleinfluensa i Kina av i alt 73 dødsfall i Asia.

FART PÅ VAKSINERINGEN:</B> Sjefsveterinær Jia Youling i det kinesiske landbruksdepartementet kunne konstatere at den nye vaksinen vil gjøre jobben med å vaksinere 14 milliarder fugler lettere.