HACKET? Det kinesiske forsvaret mistenkes for å ha hacket seg inn på to amerikanske satellitter via basestasjonen SvalSat på Svalbard. 


Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
HACKET? Det kinesiske forsvaret mistenkes for å ha hacket seg inn på to amerikanske satellitter via basestasjonen SvalSat på Svalbard. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

Kina mistenkes for hacking på Svalbard

Skal ha fått tilgang til to amerikanske satellitter, ifølge amerikanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kinesiske forsvaret mistenkes for å ha hacket seg inn på to amerikanske satellitter via en basestasjon på Svalbard, ifølge amerikanske medier.

SvalSats satellitter på Spitsbergen blir vanligvis benyttet til å observere klima, men er nå blitt misbrukt til flere hackerangrep, skriver Businessweek ifølge NRK.

En rapport magasinet har fått tilgang til forteller at angrepene skjedde fire ganger i 2007 og 2008. Den årlige rapporten som offentliggjøres først neste måned, er en av USAs viktigste kilder for å vurdere det kinesiske militærets kapasitet.

- Dette utgjør mange potensielle trusler, særlig hvis de rettes mot satellitter med sensitive funksjoner, heter det i rapporten.

Den anklager ikke kinesiske myndigheter eksplisitt, men det står at elementer ved innbruddene på satellittene peker i retning av Kinas forsvar. Kineserne avviser selv at de har noe med dataangrepene å gjøre.

(NTB)