Kina nekter mer medieimport

Hard handelsstrid med USA fortsetter.

VIL ANKE WTO: Reklameplakater for utenlandske filmer i i Beijing. WTO har pålagt Kina å lempe på importreguleringene mot produkter fra utlandet. I Kina har statlige selskaper monopol på import av medievarer. Foto: Frederic J. Brown/Scanpix
VIL ANKE WTO: Reklameplakater for utenlandske filmer i i Beijing. WTO har pålagt Kina å lempe på importreguleringene mot produkter fra utlandet. I Kina har statlige selskaper monopol på import av medievarer. Foto: Frederic J. Brown/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina varsler anke mot en ordre fra Verdens handelsorganisasjon WTO om å lempe på importen av utenlandske filmer, bøker og musikkprodukter. Dermed fortsetter en hard handelsstrid med USA.

En talsmann for handelsdepartementet i Beijing bekreftet mandag tidligere varsler om at WTO-ordren vil bli anket. Et utvalg i handelsorganisasjonen fastslo forrige uke at Kina bryter internasjonale regler ved å gi statlige selskaper monopol på import av medievarer.

- Handelsdepartementet arbeider aktivt med å forberede dokumentasjonen for en anke, sa departementets talsmann Yao Jian mandag.

- Vi mener det var galt av WTO å ikke avvise det amerikanske kravet (om å lempe på importen), tilføyde han.

Den fortsatte striden om medieprodukter vil trolig føre til ny forverring av handelsklimaet mellom Kina og USA, skriver nyhetsbyrået Reuters. President Barack Obama må innen 17. september ta stilling til et krav om begrensninger på importen av kinesiske bildekk.

Hvis han sier ja, kan det utløse en flom av krav om tilsvarende restriksjoner fra andre amerikanske næringer som er utsatt for konkurranse fra Kina. USAs underskudd på handelsbalansen med Kina ble redusert i første halvår i år, men er fortsatt svært stort. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer