Kina: Nord-Korea-konflikt kan bryte ut når som helst

Japan diskuterer hvordan de skal evakuere beboere fra Sør-Korea.

KINA ADVARER: Kinas utenriksminister advarer om konflik og sier at landet ikke vil bidra til å øke spenningsnivået. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KINA ADVARER: Kinas utenriksminister advarer om konflik og sier at landet ikke vil bidra til å øke spenningsnivået. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En Nord-Korea-konflikt kan bryte ut når som helst, og det kommer ikke til å bli noen vinner, advarer Kina.

- Dialog er den eneste mulige løsningen, sa Kinas utenriksminister Wang Yi på en pressekonferanse med sin franske kollega Jean-Marc Ayrault ved sin side i Beijing fredag.

Wang konstaterer at situasjonen nå er så tilspisset at «en konflikt kan bryte ut når som helst». Han advarer om at «det ikke er noen vinner» i krig.

USA og Sør-Korea står sammen i sin kamp for å motarbeide Nord-Korea, og Nord-Korea gjør det samme, noe som skaper "en potensielt farlig situasjon", sa Wang.

- Vi motsetter oss på bestemt vis enhver uttalelse eller handling som bidrar til økt spenningsnivå, og vi tar til orde for en pause i provokasjonene og truslene før situasjonen blir så ille at den ikke kan snus, sa Wang.

På Twitter skrev USAs president Donald Trump torsdag at han har stor tiltro til at Kina kan håndtere Nord-Korea, men la til at hvis Kina ikke klarer det, kommer USA og dets allierte til å gripe inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer