Kina: Ny regjering ender ingenting

- Men regjeringen vet hva som skal til for å bedre forholdet, ifølge talsperson.

DÅRLIG MOTTATT:  Etter at Thorbjørn Jagland delte ut årets fredspris til kinesiske Liu Xiaobo i 2010, har Norges forhold til Kina forverret seg. Nå melder kinesiske talspersoner at det anstrengte forholdet vil fortsette, melder NRK. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
DÅRLIG MOTTATT: Etter at Thorbjørn Jagland delte ut årets fredspris til kinesiske Liu Xiaobo i 2010, har Norges forhold til Kina forverret seg. Nå melder kinesiske talspersoner at det anstrengte forholdet vil fortsette, melder NRK. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye Erna Solberg-regjeringen i Norge medfører ingen endring i forholdet mellom Kina og Norge, opplyser kinesisk UD til NRK.

- Det er helt opp til den norske regjeringen å bedre forholdet til Kina. Den vet hva som skal til, sier talskvinne i kinesisk UD, Hua Chunying, ifølge NRK.

Norges nye utenriksminister, Børge Brende, kjenner Kinas statsminister Li Keqiang. Det er likevel ikke sikkert at det er nok til at Brende får komme til miljøvern i Kina, skriver NRK videre. Utenriksminister Børge Brende er nestleder i Kinas internasjonale miljøråd China Council.

- Vi må komme tilbake til om Brende blir invitert til neste møte, sier talskvinne i kinesisk UD, Hua Chunying.

Neste møte i China Council skal være 13. og 14. november.

Norges forhold til Kina har vært dårlig siden menneskerettsforkjemperen Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010. Denne isfronten blir noe av det aller viktigste Brende nå må ta fatt på.

- Vi legger avgjørende vekt på at det skal være et godt forhold til Kina. Og jeg vil gjøre det jeg kan, og det som er klokt, i forsøket på å nå den målsettingen, sier Brende til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer