Kina og India ikke klare for klimakutt

Slutter seg ikke til G8-mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina og India er ikke klare til å slutte seg til G8-landenes mål om å kutte utslippene av klimagasser med 50 prosent innen 2050, opplyser en fransk tjenestemann.

Kina og India, som samlet står for 25 prosent av utslippene som forskere mener bidrar til global oppvarming, skal imidlertid være villige til å handle senere, ifølge tjenestemannen.

- Kina og India vil ikke slutte seg til målet om kutt på 50 prosent innen 2050 nå, men det finnes vilje til å delta senere, sier tjenestemannen.

G8-landene diskuterte onsdag klimaendringer med Kina, India, Sør-Afrika, Mexico, Brasil, Australia, Sør-Korea og Indonesia.

NTB

IKKE KUTT-ENIGE: India og Kina er ikke klare for å kutte klimautslippene med 50 prosent innen 2050, ifølge en fransk tjenestemann. Her er Sør Koras president sammen med Manmohan Singh fra India, statsminister Yasuo Fukuda i Japan og Kinas president Hu Jintao. Foto: AP
IKKE KUTT-ENIGE: India og Kina er ikke klare for å kutte klimautslippene med 50 prosent innen 2050, ifølge en fransk tjenestemann. Her er Sør Koras president sammen med Manmohan Singh fra India, statsminister Yasuo Fukuda i Japan og Kinas president Hu Jintao. Foto: AP Vis mer