Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina og Taiwan møtes for første gang på 65 år

Innleder historiske samtaler.

VIL BEDRE FORHOLD: Den taiwanske mannen Wang Yu-chi (t.v) er ansvarlig for sitt hjemlands Kina-politikk. Her er han i ferd med å hilse på sin kinesiske motpart, Zhang Zhijun, like før det historiske møtet i dag. Foto: Mark Ralston/Afp/Scanpix
VIL BEDRE FORHOLD: Den taiwanske mannen Wang Yu-chi (t.v) er ansvarlig for sitt hjemlands Kina-politikk. Her er han i ferd med å hilse på sin kinesiske motpart, Zhang Zhijun, like før det historiske møtet i dag. Foto: Mark Ralston/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skal Kina og Taiwan møtes til samtaler på regjeringsnivå, for å bedre det betente forholdet.

Samtalene er de første på regjeringsnivå siden 1949, da Kinas tidligere president Chiang Kai-sjek flyktet til Taiwan fra de kommunistiske styrkene og etablerte seg på øya som dens leder. Kina har siden da betraktet Taiwan som et utbryterområde.

Taiwans Wang Yu-chi, som har ansvar for øyas Kina-politikk, ankom tirsdag Nanjing i Kina for samtaler med sin kinesiske motpart Zhang Zhijun. Samtalene er ventet å vare i fire dager.

Kina har hele tiden sagt at man om nødvendig vil gå til krig for å gjenerobre Taiwan. Samtidig har man tilbudt Taiwan en løsning under slagordet «ett land, to systemer».

Mange taiwan-kinesere er imidlertid bekymret over utviklingen de har sett i Hongkong, der samme ordning gjelder.
(NTB)

Hele Norges coronakart