VIL BEDRE FORHOLD: Den taiwanske mannen Wang Yu-chi (t.v) er ansvarlig for sitt hjemlands Kina-politikk. Her er han i ferd med å hilse på sin kinesiske motpart, Zhang Zhijun, like før det historiske møtet i dag. Foto: Mark Ralston/Afp/Scanpix
VIL BEDRE FORHOLD: Den taiwanske mannen Wang Yu-chi (t.v) er ansvarlig for sitt hjemlands Kina-politikk. Her er han i ferd med å hilse på sin kinesiske motpart, Zhang Zhijun, like før det historiske møtet i dag. Foto: Mark Ralston/Afp/ScanpixVis mer

Kina og Taiwan møtes for første gang på 65 år

Innleder historiske samtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skal Kina og Taiwan møtes til samtaler på regjeringsnivå, for å bedre det betente forholdet.

Samtalene er de første på regjeringsnivå siden 1949, da Kinas tidligere president Chiang Kai-sjek flyktet til Taiwan fra de kommunistiske styrkene og etablerte seg på øya som dens leder. Kina har siden da betraktet Taiwan som et utbryterområde.

Taiwans Wang Yu-chi, som har ansvar for øyas Kina-politikk, ankom tirsdag Nanjing i Kina for samtaler med sin kinesiske motpart Zhang Zhijun. Samtalene er ventet å vare i fire dager.

Kina har hele tiden sagt at man om nødvendig vil gå til krig for å gjenerobre Taiwan. Samtidig har man tilbudt Taiwan en løsning under slagordet «ett land, to systemer».

Mange taiwan-kinesere er imidlertid bekymret over utviklingen de har sett i Hongkong, der samme ordning gjelder.
(NTB)