LEDER: Nord-Koreas leder, Kim Jong Un. Foto: Wong Maye-E,/ Scanpix
LEDER: Nord-Koreas leder, Kim Jong Un. Foto: Wong Maye-E,/ ScanpixVis mer

Kina oppfordrer Nord-Korea til å stanse rakettester

Kinas utenriksminister sier han har oppfordret sin nordkoreanske motpart til å få en slutt på Nord-Koreas «provokasjon», deriblant landets rakettester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas utenriksminister Wang Yi oppfordrer partene til å gjenoppta forhandlingene om Nord-Korea, etter at FNs sikkerhetsråd lørdag stemte for å skjerpe sanksjonene mot regimet.

– Målet er å igjen forhandle om atomsituasjonen på halvøya, og ved hjelp av forhandlinger lete etter en løsning som sikrer nedrustning og stabilitet, sier Wang.

Nord-Korea trakk seg i 2009 ut av forhandlingene, der også Kina, USA, Japan, Russland og Sør-Korea er med, i protest mot det internasjonale samfunnets fordømmelse av en rakettest.

Resolusjonen som ble vedtatt lørdag kveld, forbyr all nordkoreansk eksport av kull, jern og bly, samt fisk og annen sjømat.

De nye sanksjonene kommer etter at Nord-Korea gjennomførte to vellykkede oppskytinger av interkontinentale missiler i juli. Resolusjonen ble ført i pennen av USA, som de siste ukene har forhandlet om teksten med Kina, som er Nord-Koreas viktigste handelspartner.

Wang sier han har oppfordret sin nordkoreanske motpart til å rette seg etter sikkerhetsrådets resolusjon, ifølge Sky News.

(NTB)